&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Promoció Econòmica | Ajuntament de Sabadell

Promoció Econòmica

L'Ajuntament de Sabadell, a través de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell S.L, treballa per oferir suport a les persones per ajudar-les a canviar de feina o incorporar-se al mercat treball, i suport a les empreses per a que neixin i es consolidin al territori i alhora generin ocupació. Els nostres serveis s’emmarquen en aquests àmbits d’actuació:

FORMACIÓ

Programa de formació presencial i on-line de diferents especialitats obert a persones que desitgin actualitzar coneixements i adquirir noves eines per millorar les seves competències professionals. Aquests són els serveis més destacats:

 • Formació per a persones majors de 16 anys, prioritàriament en situació d’atur, amb la possibilitat d’obtenir un certificat de professionalitat.
 • Formació contínua a mida de les empreses i per a les persones majors de 16 anys que volen millorar la seva qualificació.
 • Formació per a joves que han abandonat els estudis sense obtenir-ne una titulació o que un cop obtinguda volen incrementar les seves possibilitats d’incorporació al mercat laboral.
 • Formació tecnològica amb opció d’acreditar competències digitals.
 • Formació a distància d’un ampli ventall de cursos optant a un Certificat d'Aprofitament emès pel Ministeri d’Educació.

OCUPACIÓ

Programes d’un ampli ventall d’oficis que permet a les persones participants tenir un contracte laboral de l’administració pública per realitzar obres i serveis per a la ciutat. El requisit ineludible per participar és estar en situació d’atur i en funció de cada programa també hi ha altres condicionants, com per exemple, estar empadronat/da a Sabadell, tenir determinada edat, etc. A través d’aquests programes és habitual donar preferència a aquelles persones amb més dificultats per accedir al mercat laboral com és el cas de persones en situació d’atur de llarga durada. Per a la majoria de les convocatòries que puguin sorgir convé estar inscri/at a l'OTG, ja que és des d'allà d'on ens deriven els usuaris/es. Altres convocatòries es publiquen exclusivament a través de la Borsa de treball on line, www.sabadelltreball.cat, on es detallen els requisits de cada procés de selecció.

ORIENTACIÓ PROFESSIONAL I BORSA DE TREBALL

Serveis de suport a les persones en el seu procés de recerca de feina i serveis a les empreses per ajudar-les en els processos de selecció de personal. Els serveis principals són:

 • Borsa de treball per posar en contacte les empreses que necessiten cobrir llocs de treball amb les persones que estan buscant feina www.sabadelltreball.cat
 • Serveis d’orientació professional per a les persones que busquen feina que van des d’activitats grupals per a la recerca de feina a atencions més personalitzades. Per a determinats col·lectius com joves, majors de 45 anys i persones en tractament de salut mental s’ofereixen serveis específics d’acompanyament a la integració al mercat laboral.
 • Serveis adreçats a l’alumnat de centres educatius com xerrades de coneixement del mercat laboral o tasteig d’oficis.
 • Serveis d’assessorament a les empreses per a la recerca de personal (contractes de treball bonificats, les subvencions existents, etc.) i gestió de convenis de pràctiques no laborals.

CREACIÓ I CONSOLIDACIÓ D’EMPRESES

Serveis de formació i assistència tècnica per a la implantació de noves empreses al municipi i la posada en marxa, el creixement, l’acceleració i la consolidació de projectes empresarials. Els principals serveis són:

 • Assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, traspàs o expansió del negoci, introducció a la innovació, la internacionalització i altres aspectes de desenvolupament de l’activitat. Així mateix, s’agilitzen els tràmits per a les llicències i permisos per a la creació al desenvolupament d’una activitat.
 • Les empreses també tenen al seu abast espais de negocis municipals on instal·lar-se per néixer o créixer. En concret, s’ofereixen espais de lloguer en condicions preferents i serveis complementaris al Centre de Promoció Empresarial i Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta.
 • Tallers, seminaris i altres recursos adreçats a centres educatius que vulguin treballar l’emprenedoria de forma dinàmica i creativa.
 • Programa d’intercanvi d’experiències entre persones emprenedores o empresaris novells amb empreses experimentades de la Unió Europea o viceversa. A través de l’apartat web www.sabadellempresa.cat es pot ampliar la informació.

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Foment de l’Economia Social i Solidària amb serveis de formació i acompanyament de projectes pertanyents a aquest sector.

INFORMACIÓ I PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA

L’Observatori de l’Economia Local recull i analitza les dades socioeconòmiques i laborals de la ciutat. Les dades es publiquen per posar-les a disposició de tothom. A la vegada l’Observatori atén comandes d’informació que pot adreçar qualsevol ciutadà des de la pàgina web. https://www.vaporllonch.cat/observatori-economia-local. A més, desenvolupa activitats adreçades als centres educatius per fomentar el coneixement i ús de les dades estadístiques.

CARTA DE SERVEIS

TRANSPARÈNCIA

INFORME ANUAL

TREBALLAR A PES S.L

NOTES DE PREMSA

 

BLOG DE NOTÍCIES

 

NEWSLETTER

 

DOCUMENTS EN EXPOSICIÓ PÚBLICA

 

 

4 EDIFICIS AL SERVEI DE LA CIUTADANIA

ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

 

HISTÒRIA DEL VAPOR LLONCH -----   VINCLES INSTITUCIONALS -----  PERFIL CONTRACTANT  -----TAULA DE DESENVOLUPAMENT----- ESTRATÈGIA TERRITORIAL